Blogs

100% adsense periodes

Omdat we onze schrijvers ook soms van wat 'extra' willen voorzien, geven wij met periodes 100% adsense vertoningen onder een artikel voor de schrijver.  Hier zit geen regelmaat in, en kan dus onverwachts ingaan en ook eindigen.  Toch is het belangrijk dat onze schrijvers hiervan op de hoogte gesteld worden.  Daarom gaan we dit telkens aankondigen in onze Nieuws rubriek.

Natuurlijk is het ook niet zo, dat in 100% periodes deze website zelf niets meer 'verdiend'.  Bezoekers van deze site surfen soms verder, komen in rubrieken of het portal terecht, en daar staan ook adsense advertenties, waaraan artikeltjes.com nog steeds een klein bedragje verdiend.

100percent adsense

Onze 'Nieuws' rubriek op deze site ligt een klein beetje verstopt, dit omdat het niet interessant is voor de gemiddelde lezer van deze site.  Er staan updates van het script, vakantie medewerkers, adsense veranderingen en kleine nieuws berichten.  U kan via hier terecht op onze Nieuws sectie.

Gebruik als schrijver die 100% adsense periode om je artikel extra in de kijker te zetten.  Zo haalt u hier het meeste voordeel uit.  Om deze blogposting extra kracht bij te geven, lanceren we vandaag ook weer een 100% adsense periode voor een week.


Wat kan je allemaal doen, om meer bezoekers op je artikeltje te krijgen?

We schrijven allemaal omdat we willen dat mensen onze artikelen lezen.  Als je geen bezoekers op je artikel krijgt, is dat een teleurstelling.  Toch zijn er manieren om je artikel gratis en gemakkelijk te promoten.

- startpagina's : voeg je artikel toe aan zoveel mogelijk startpagina's.  Iedereen kent wel startpaginas, de bekendste daarvan is ongetwijfeld startpagina.nl  Er zijn er echter veel meer. Wat je best doet, is zoeken via een zoekmachine op uw keywoord en zo enkele pagina's diep te kijken of je geen startpagina's tegenkomt.

- Social Media : Social Media sites, zijn sites waar gebruikers interessante artikelen plaatsen, en waar die gebruikers dan ook actief op gaan antwoorden en commentaren geven.  De meest bekende is Nujij, maar er zijn er natuurlijk meerdere : Verder vertellen met Social Media  . Help elkaar met stemmen geven.

- Link onderling in je artikel:  Heb je meerdere artikelen geschreven over een bepaald onderwerp, of komt er in een artikel een keywoord voor, waarover je ook nog een artikel hebt geschreven, link dit dan onderling.  Een voorbeeldje vind je onderaan dit Evita artikel.  Let wel, wij aanvaarden geen uitgaande links, dit werkt hier dus enkel met artikelen die op deze site geplaatst zijn.

- Antwoord op relevante blogs:  Bij de meeste blogs kan je als je een antwoord geeft op een blog, ook een url invullen.  Vul daar je URL van je artikel dat relevant is aan die blogpost in.  Wees wel geen spammer, antwoorden als 'leuk geschreven' of 'goed gedaan' vind men niet leuk.  Respecteer de blogger en geef een uitgebreid antwoord dat iets toevoegd aan hun blog.

- Heb je zelf een blog, hyves : plaats dan een link naar je profiel.  Onder je profiel staan al je geschreven artikelen, en zo krijgen ze weeral aandacht.

- Forums: Ben je actief op bepaalde forums, plaats dan een link naar je profiel in je signature.

- Emails: Als je veel mailt, plaats dan net als op forums een link naar je profiel in het signature.

Zo, dat zou toch weer een deftige boost aan je artikelen kunnen betekenen.  Probeer het eens, uiteindelijk vraagt het allemaal niet zoveel werk.  Mijn ervaringen zijn hier positief mee.

Let altijd op dat je niet gaat spammen, respecteer andere sites ook.

Succes,

Met artikeltjes.com trachten wij onze schrijvers zoveel mogelijk opties aan te bieden.  Dit heeft zeer veel voordelen... toch gelijk alles altijd zwart-wit is, heeft dit dus ook nadelen.  Het grootste nadeel hierbij is dat schrijvers die nieuw zijn, overdonderd geraken van de opties.  Ze zien het bos niet meer tussen de bomen ;) (of is het andersom).  Daarom wil ik hier enkele trukjes verzamelen.

Laten we beginnen met de Wysiwyg editor (What you see is what you get).

Devedit Wysiwyg

Bij de pijltjes die naar boven wijzen vind je opties waarmee je je tekst kan veranderen.  Ik denk dan aan centreren, links of rechts uitlijnen, bold, underline, italic, lettergrote, tabellen, en nog veel meer.    Toch is niet altijd alles zichtbaar --- als je rechts onder kijkt, dan zie je daar de 'Simple mode' of de 'Complete mode'.   Wel, zoals de naam zelf zegt, is de 'Complete mode' de meest uitgebreide, er komen dan meer opties naar boven.

Links onder vind je de 'Edit' mode en de 'Source mode'...   In de Edit mode, werk je met de wysiwyg editor.  Dit wil zeggen, dat alles wat je veranderd in je tekst ook direct zichtbaar wordt.
De 'Source mode' is de html mode...  Heb je stukjes html die je graag toegevoegd had gezien, dan moet je overschakelen naar deze mode.   Dit kan zeer handig zijn...

Meta Keywoorden en Meta Beschrijving

Meta keywords

Dit dient ingevuld te worden, om de zoekmachines meer duidelijkheid te geven over de inhoud van je artikel.  Sommige zoekmachines gebruiken dit niet, andere dan weer wel... wij raden je dus aan om dit wel in te vullen!!

U kan dit invullen op 2 plaatsen, ofwel gewoon onderaan je artikel, ofwel bij uitgebreide opties (meer daarover verder in deze post).   Vul je het op de 2 plaatsen in, dan zal het script kiezen voor de eerste pagina (dus niet de uitgebreide opties pagina).

Uitgebreide opties

Er is ook een tabblad aanwezig met uitgebreide opties.  Niet alle opties die daar aanwezig zijn, zijn toegankelijk voor de schrijvers, maar wel de meeste.  Omdat er voortdurend aan dit script gewerkt wordt zijn ook sommige dingen zichtbaar, waar jullie geen permitie voor hebben.  U zal het wel merken mocht je toch iets gebruiken zonder permitie (u krijgt een foutmelding).

Meer opties

Op het prentje kan je zien hoe je de uitgebreide opties kunt aanspreken.

Mogelijkheden in uitgebreide opties

Als bezoekers in de rubrieken surfen, is het voor hen fijn als ze bij elk artikel een relevant prentje vinden.   Een prentje zegt soms meer dan 1000 woorden...
Daarom noemen we het ook een 'plaagprentje'.  Het spreekt aan, en verlekkerd de bezoeker.
Wij voegen daarom ook bij elk artikel een prentje toe.  Let wel altijd op, gebruik copyright vrije prentjes.  Maar daarover vind je in de blog prentjes toevoegen.

Prentjes voeg je zo toe :
plaagprentje
zet altijd het prentje langs de linkse kant.  Vink alle 2 de vinkjes aan zodat het prentje ook getoond wordt.

Datum en zichtbaarheid

U kan een artikel schrijven, en bepalen dat het bijvoorbeeld pas volgende week online mag komen op de site.  Tevens kan je ook een vervaldatum instellen.  Wil je bvb dat je artikel niet meer zichtbaar is binnen 3 maand, dan is dit de geschikte optie.
Tevens kan je met deze optie artikelen opslaan als klad (dus niet indienen als 'wacht op goedkeuring').

zichtbaarheid

De optie 'Featured' is nog niet beschikbaar voor leden.  Tevens ook de 'Display order'....
Aan deze opties wordt gewerkt.

Heb je nog vragen, stel ze dan hier of gebruik het contact formulier.
Mensen die problemen hebben, met hun artikel layout, mogen ons ook steeds contacteren.  Wij doen graag voor u, waar u het moeilijk mee heeft.
free stock photoAls we een artikel online zetten, dan voegen we een 'teaser image' of 'plaagprentje' toe.  Dit maakt de artikelen veel mooier en aantrekkelijker om te lezen.  Mede daarom zal het bestuur van deze site, dus elk artikel waar een 'plaag prentje' mist, er zelf eentje uploaden.  Natuurlijk staat het jullie vrij om zelf eentje up te loaden.  Toch zijn er punten waar je rekening mee dient te houden.

- Neem een bijpassend prentje.  Gaat je artikel over tanden, dan plaats je natuurlijk geen prentje met voeten op.
- Neem altijd prentjes die rechtenvrij zijn, of waar geen copywright opzit.

Hier een paar handige sites daarvoor :
SXC  : gratis stock photo's.  Veel en groots aanbod.  Prentjes zijn gratis te verkrijgen na registratie..
Stockvault : Gratis (ook zonder registratie).  Duidelijk en mooi aanbod...
Pixelshock :  Groot aanbod als je zoekt via de search funktie.  Gratis en zonder registratie

Natuurlijk is het ook toegelaten om je eigen prentjes waarvan jezelf de rechten hebt, te gebruiken.

Prentjes dien je toe te voegen als je je artikel op onze site plaatst.  Dat is mogelijk via het tabblad 'uitgebreide opties'.

Nog tips?  Laat het ons weten...

Aanvullend:
Pixelio : Duitse site, wel veel en mooi aanbod
Everystockphoto : een collectie free stock photo's van verschillende sites.
Freephoto : gratis en mooi aanbod
Verder vertellenOnderaan elk artikel vind je een rubriek 'Vertel het verder...'.  Via deze knopjes kan je je artikel publiceren op Social Media sites.  Het voordeel hiervan is dat je je artikel in de kijker zet.  Over het algemeen hebben deze sites ook veel bezoekers en daardoor zullen ook veel mensen uw artikel kunnen lezen.

We overlopen even de websites :


Yoepa.nl : Net zoals Nujij, richt deze social media site zich op alle soorten onderwerpen.  Deze website is nog redelijk nieuw, maar onze eerste indruk is dat hij het zeer goed doet.  Meer en meer bezoekers, ... hou hem in de gaten.

Rekeningen.be :  Een zeer nieuwe social media site, met een frisse look...  Deze site richt zich op 'Financiele' onderwerpen. Alles over sparen, besparen, beurzen, kapitalen etc... U kan het daar kwijt.

MSNreporter
:  Een onderdeel van het Microsoft netwerk.  Zeer druk bezocht, alleen jammer dat er zoveel gespamd word daar.  Artikelen krijgen daarom niet echt een eerlijke plaats op de site.  Toch raden we je aan er een poging aan te wagen, en toch je artikel daar in de kijker te zetten.   Zeer zeker de moeite.

Blognetwerk :  Zeer nette social media site, met alle soorten onderwerpen.   Ontstaan en gemaakt door een groepje bloggers.  Doen!!!  De admin (Patrick) verdiend een pluim met deze site.

Foodrank : Prachtige social Media site, die alles publiceerd wat met voeding te maken heeft.  Zowel drinken als eten, past op deze site.

Aquarius : Een social site die zich richt op het 'Bewust' zijn.  Veel spirituele artikelen maar ook artikelen over gezondheid of mysterie kunnen daar geplaatst worden.  Prachtige site...

Bligg.be : De grootste Belgische social media site zonder twijfel.  Redelijk actief en mooi opgezet.  Ook zeker de moeite waard...  Knopje word de komende dagen toegevoegd.

FashionLicious : Een social site, met als onderwerp : kleding, mode, schoenen en alles wat dus met fashion te maken heeft.  Redelijk laag bezoekersaantal, maar de site is nog vrij nieuw. Toch proberen...

Zaplog : Een nederlandse nieuws site.  Deze site is anders als de anderen, omdat hij social media combineerd met zelf nieuws brengen.   Ook deze site is druk bezocht en stuurt daarom ook veel bezoekers door.  We gaan onderzoeken of deze site ook een knopje heeft om onderaan elk artikel toe te voegen. Zoja, dan plaatsen wij het ook.

Krantweb : Een nieuwe speler, met een leuke eigenaar.  Draai hier actief mee en je artikelen krijgen de nodige aandacht.

Hebben jullie nog voorstellen, van social media sites die je hier graag geplaatst had gezien, antwoord dan even in deze blogpost.  Ook jullie vragen zijn welkom...

Artikeltjes Aanpassen

potlood met lijnErgens hebben we het gevoel dat mensen een beetje last hebben met hun artikel aan te passen.   Daarom gaan we er even wat meer informatie over brengen.

Als je een artikeltje aanpast, dan zal je artikel na de edit terug onder 'beoordeling' komen.  Op zich is dat geen probleem, je artikel blijft tot dan wel online, maar... het is even niet zichtbaar in de rubrieken of op de frontpage van de site.   Uw url van voor de edit blijft nog steeds actief.

Je kan je artikeltje veranderen, door naar je profiel te surfen via de homepage van de pagina.  Echter is dit 'iets' minder duidelijk en overzichtelijk (tenminste, dat vind ik toch), dan dat je surft naar de admin pagina .  Op deze pagina zal je terug even moeten inloggen, met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde paswoord dan dat je gebruikt op de site.

Via de admin pagina krijg je meer informatie, meer mogelijkheden en zo verder.  Tevens kan je via daar ook de antwoorden op je artikeltjes beheren.  U kan daar niet de rating aanpassen (algoed natuurlijk, of iedereen gaf zijn eigen artikeltjes de beste rating).

Voel jullie vrij, jullie artikeltje aan te passen tot wanneer het aan uw behoefte voldoet.  Dat wij meermaals uw artikel moeten beoordelen, is helemaal geen probleem.

Mochten er toch nog zaken onduidelijk zijn, dan mag je hier een antwoord posten, of eventueel een mailtje sturen via het contact formulier.

wachten op goedkeuring...

goedgekeurdHoelang moet je nu wachten tot een Blog post of Artikeltje word goedgekeurd?

Dat hangt van verschillende factoren af... Vooraleerst zijn wij met 2 personen die een artikel keuren.  Daarom moeten wij alle twee ook online zijn om te keuren en indien nodig enkele aanpassingen te maken.

Wij beloven dat we steeds zullen goedkeuren binnen de 48uur na toevoeging op de site, tenzij we op voorhand onze vakantie aankondigen.  Echter dan nog steeds zullen geen zeer lange wachttijden ontstaan.

Afgekeurd?
Indien wij afkeuren, zullen wij daar steeds een reden voor geven.  U kan dan indien je wenst je artikeltje aanpassen of gewoon laten gaan.  Om niet met een overvolle database te komen, vragen wij je om je artikel aan te passen binnen de 2 weken na afkeuring.  Indien het na 2 weken niet aangepast is, zullen wij het verwijderen.   Wil je het langer houden, dan kan je steeds je artikel opslaan als 'Draft' of 'Klad'.  U kan dit instellen in het tabblad 'Uitgebreide Opties'.

Heb je vragen, gebruik dan het contact formulier (bovenaan te vinden).

Artikeltjes.com

Contact of Vragen formulier

contact formulierOns Contactformulier

Een website als deze is redelijk omslachtig.  Er komen 2 soorten mensen, en dat zijn schrijvers en lezers. Voor beide groepen moet een site als deze overzichtelijk blijven, en dat is soms niet gemakkelijk.   Mensen verdwalen wel eens, lezen niet wat ze zoeken en zo verder, met gevolg dat die persoon niet geholpen is.

Wel, daarvoor is er ons contactformulier . Heb je vragen, wil je iets weten of vind je iets niet, contacteer ons dan even.  Wij staan jullie graag te woord.
Liever een vraag te veel, dan een lid of kandidaat lid kwijt...

Om spam tegen te gaan, vragen wij u om een Captcha in te vullen.  Wij houden dit vrij simpel.  Ook kunnen jullie ons contacteren via info ^@ artikeltjes.com

Mogen wij terloops ook even aan de schrijvers vragen, hun profiel in te vullen.  Dit staat beter bij de artikeltjes en blogs.

Artikeltjes.com

Statistieken

Zoals de schrijvers - editors al kunnen merken hebben zijn er via het controle paneel statistieken te bekijken.  U kan er verschillende informatie vinden over:

 1. Meest bekeken Artikeltje
 2. Meest populaire Artikeltje
 3. Artikeltje met de meeste commentaren
 4. Artikeltjes die het meest toegevoegd zijn aan de favorieten
 5. Meest verstuurde artikeltje per email
 6. ....
Omdat de site nog vrij nieuw is, zijn deze statistieken al regelmatig eens gereset.  Wij gaan dit nu wekelijks proberen doen op een maandag morgend.

Hier een voorbeeldje :

Meest Bekeken Artikeltjes
 1. Crocs (400 Views)
 2. Goedkoop op vakantie (341 Views)
 3. Mountainbike technieken (292 Views)
 4. Over de Menopauze (180 Views)
 5. Windmolens (95 Views)
 6. Een evenwichtig leven (86 Views)
 7. Wat heeft Gustave Eiffel allemaal gemaakt (75 Views)
 8. Wie zijn The Simpsons? (69 Views)
 9. Waarom, wanneer en hoe euthanasie (57 Views)
 10. Wie was Leonardo Da Vinci (56 Views)
En hier een screenshot :

statistieken

U kan deze pagina terugvinden op het controle paneel door bovenaan op 'Gegevens' en daarna op 'Statistieken' te klikken.

Nog geen account op deze site?  Registreer jezelf dan even...

Template - welke nu?

templates artikeltjesZoals jullie al gezien hebben, zijn wij enkele templates aan het uittesten.  Deze templates zijn standaard templates geleverd bij het script dat we gebruiken.  Maar hadden wij nu niet gezegd dat wij een uniek template gingen gebruiken?

Natuurlijk willen wij binnenkort een eigen en uniek template voor deze site.  Daarom gaan wij best alvorens we een template laten maken eerst even testen.

 • - Welk template surft lekker
 • - Welk template heeft een goede conversion ratio (CTR) met adsense
 • - Welk template bevat geen fouten
 • - Welk template heeft een goede en leuke indeling
 • - Welk template heeft een rustige en relaxte indruk
 • - ...

Toch allemaal vragen waar we even bij stil moeten staan, alvorens wij een nieuw template laten maken.  Het template dat we dan gaan laten maken, zal gebasseerd zijn op een standaard template dat we verkozen hebben.

Graag hadden wij jullie mening hier ook rond gehad.  U mag dus op deze blogpost tips - foutjes - en alles wat verband houd met de look van de site hier posten.

U kan het template dus de komende maanden nog enkele malen zien veranderen.  Beetje lastig misschien, maar uiteindelijk gaan zowel wij als schrijvers als onze bezoekers hier voordeel met hebben.

Grz,
Artikeltjes.com

Adsense LogoJe hebt het of je hebt het niet.  Een vlotte pen ...
Als je zo een vlotte pen hebt, of is het een vlotte hand, dan gaat schrijven je vast goed af  en is het prettig om met enige regelmaat artikeltjes te schrijven.

Toch heb je er niets aan, als je artikeltjes schrijft en niemand leest ze.  Dat is niet leuk, misschien wel zinloos, maar vooral ontmoedigend. Na een paar artikeltjes geef je er alweer de brui aan en ga je vanaf dan liever met de hond wandelen, de afwas doen of naar nutteloze tv zenders kijken.  Maar het wordt helemaal anders als je met je artikeltjes geld kan verdienen, ze online kan plaatsen zonder veel verstand te hebben van het onderhouden van websites, etc...

Daarom hebben we op deze site een methode online gezet, zodat schrijvers hier extra geld kunnen verdienen door hun artikeltjes online te plaatsen. Wie zijn artikeltjes hier online plaatst krijgt bij zijn artikel 25%-75% van de tijd zijn eigen google adsense advertenties (mits je je google account bij je user gegevens hebt ingevuld). Bij elk artikeltje staan er maximaal 3 advertenties online van google adsense.  Deze advertenties staan in rotatie, en de advertenties op naam van de schrijver worden tussen 25%-75% van de tijd vertoond.  De overige tijd worden de advertenties getoond in het beheer van deze website, ter dekking van de kosten van het onderhoud van deze website, de hosting en daar hoeven we ook niet om heen te draaien een stukje winst.

adsense percentageMaar wij doen meer ...   Bij andere artikeltjes websites moet je je eigen artikeltjes promoten.  Hier helpen wij U daarbij... wij hebben hier al reeds zeer veel ervaring in, en weten onze weg goed te vinden.   Dit is dus een last minder voor U.   Met 2 staan we sterker dan alleen, dus uw eigen inbreng is niet overbodig maar niet noodzakelijk.

Adsense Registreren
Begin nu met geld te verdienen door artikelen te schrijven over uw vakgebied, hobby of interesse en schrijf u nu in. Het enige wat u verder nodig heeft is een adsense account (om het geld zoals hierboven beschreven van de advertenties bij uw artikel te kunnen ontvangen).

Heb je nog geen adsense account, ga dan even naar de site van Google adsense : https://www.google.com/adsense/ en registreer jezelf.  Zodra u een account heeft aangemaakt, heeft u een adsense ID welke u vervolgens kunt invullen bij uw profiel bij deze website en het geld verdienen kan beginnen.  Hierover gaan we nog een handleiding maken.

Veel succes... Geld online verdienen is nog nooit zo gemakkelijk geweest.
ik hou van bloggenWie blogt er niet graag?  Toch leuk om wat korte paragrafen te schrijven over dingen die je bevallen, ergeren of leuk vind in het leven.  Ook wij gaan hier bloggen over van alles en nog wat.

Toch eventjes geduld aub mensen, wij zijn nog maar pas gestart met de artikeltjes sectie en die willen we eerst gevuld krijgen.  Aan een lege site hebben we niets, dat spreekt bezoekers niet aan en ook de eventuele schrijvers die zich inschrijven.  

We zijn nu een kleine week aan deze website aan het werken en we zijn blij dat er ondertussen nog 4 mensen geregistreerd hebben en dat sommigen daarvan al artikeltjes geplaatst hebben.  In de toekomst zullen de schrijvers dus ook kunnen bloggen.   Word nog leuk ;) , want ook hiermee kunnen de bloggers een centje extra op hun adsense krijgen.

Waarover kan geblogd worden :
 • Deze website, zoals hulp, tips, trukjes, regeltjes en updates...   let wel, vragen dienen te gebeuren via het contactformulier. 
 • Alles over schrijven. Hoe schrijf je goed, waar moet je op letten, welk zijn hulpmiddelen etc..

Natuurlijk zullen nieuw toegevoegde blogs steeds onder beoordeling worden gezet alvorens ze online komen.  Trusted leden kunnen na goede ervaringen in een ander account geplaatst worden waarbij hun vers toegevoegde blogs dan weer automatisch goedgekeurd zullen worden.

Een uitgebreide handleiding volgt nog, ook hiervoor nog eventjes geduld.

Tot blogs...
Geen blogs gevonden.

Geen top artikeltjes gevonden.
Geen populaire Schrijvers gevonden.