Met artikeltjes.com trachten wij onze schrijvers zoveel mogelijk opties aan te bieden.  Dit heeft zeer veel voordelen... toch gelijk alles altijd zwart-wit is, heeft dit dus ook nadelen.  Het grootste nadeel hierbij is dat schrijvers die nieuw zijn, overdonderd geraken van de opties.  Ze zien het bos niet meer tussen de bomen ;) (of is het andersom).  Daarom wil ik hier enkele trukjes verzamelen.

Laten we beginnen met de Wysiwyg editor (What you see is what you get).

Devedit Wysiwyg

Bij de pijltjes die naar boven wijzen vind je opties waarmee je je tekst kan veranderen.  Ik denk dan aan centreren, links of rechts uitlijnen, bold, underline, italic, lettergrote, tabellen, en nog veel meer.    Toch is niet altijd alles zichtbaar --- als je rechts onder kijkt, dan zie je daar de 'Simple mode' of de 'Complete mode'.   Wel, zoals de naam zelf zegt, is de 'Complete mode' de meest uitgebreide, er komen dan meer opties naar boven.

Links onder vind je de 'Edit' mode en de 'Source mode'...   In de Edit mode, werk je met de wysiwyg editor.  Dit wil zeggen, dat alles wat je veranderd in je tekst ook direct zichtbaar wordt.
De 'Source mode' is de html mode...  Heb je stukjes html die je graag toegevoegd had gezien, dan moet je overschakelen naar deze mode.   Dit kan zeer handig zijn...

Meta Keywoorden en Meta Beschrijving

Meta keywords

Dit dient ingevuld te worden, om de zoekmachines meer duidelijkheid te geven over de inhoud van je artikel.  Sommige zoekmachines gebruiken dit niet, andere dan weer wel... wij raden je dus aan om dit wel in te vullen!!

U kan dit invullen op 2 plaatsen, ofwel gewoon onderaan je artikel, ofwel bij uitgebreide opties (meer daarover verder in deze post).   Vul je het op de 2 plaatsen in, dan zal het script kiezen voor de eerste pagina (dus niet de uitgebreide opties pagina).

Uitgebreide
opties


Er is ook een tabblad aanwezig met uitgebreide opties.  Niet alle opties die daar aanwezig zijn, zijn toegankelijk voor de schrijvers, maar wel de meeste.  Omdat er voortdurend aan dit script gewerkt wordt zijn ook sommige dingen zichtbaar, waar jullie geen permitie voor hebben.  U zal het wel merken mocht je toch iets gebruiken zonder permitie (u krijgt een foutmelding).

Meer opties

Op het prentje kan je zien hoe je de uitgebreide opties kunt aanspreken.

Mogelijkheden in uitgebreide opties

Als bezoekers in de rubrieken surfen, is het voor hen fijn als ze bij elk artikel een relevant prentje vinden.   Een prentje zegt soms meer dan 1000 woorden...
Daarom noemen we het ook een 'plaagprentje'.  Het spreekt aan, en verlekkerd de bezoeker.
Wij voegen daarom ook bij elk artikel een prentje toe.  Let wel altijd op, gebruik copyright vrije prentjes.  Maar daarover vind je in de blog prentjes toevoegen.

Prentjes voeg je zo toe :
plaagprentje
zet altijd het prentje langs de linkse kant.  Vink alle 2 de vinkjes aan zodat het prentje ook getoond wordt.

Datum en zichtbaarheid

U kan een artikel schrijven, en bepalen dat het bijvoorbeeld pas volgende week online mag komen op de site.  Tevens kan je ook een vervaldatum instellen.  Wil je bvb dat je artikel niet meer zichtbaar is binnen 3 maand, dan is dit de geschikte optie.
Tevens kan je met deze optie artikelen opslaan als klad (dus niet indienen als 'wacht op goedkeuring').

zichtbaarheid

De optie 'Featured' is nog niet beschikbaar voor leden.  Tevens ook de 'Display order'....
Aan deze opties wordt gewerkt.

Heb je nog vragen, stel ze dan hier of gebruik het contact formulier.
Mensen die problemen hebben, met hun artikel layout, mogen ons ook steeds contacteren.  Wij doen graag voor u, waar u het moeilijk mee heeft.