Wat kan je allemaal doen, om meer bezoekers op je artikeltje te krijgen?

We schrijven allemaal omdat we willen dat mensen onze artikelen lezen.  Als je geen bezoekers op je artikel krijgt, is dat een teleurstelling.  Toch zijn er manieren om je artikel gratis en gemakkelijk te promoten.

- startpagina's : voeg je artikel toe aan zoveel mogelijk startpagina's.  Iedereen kent wel startpaginas, de bekendste daarvan is ongetwijfeld startpagina.nl  Er zijn er echter veel meer. Wat je best doet, is zoeken via een zoekmachine op uw keywoord en zo enkele pagina's diep te kijken of je geen startpagina's tegenkomt.

- Social Media : Social Media sites, zijn sites waar gebruikers interessante artikelen plaatsen, en waar die gebruikers dan ook actief op gaan antwoorden en commentaren geven.  De meest bekende is Nujij, maar er zijn er natuurlijk meerdere : Verder vertellen met Social Media  . Help elkaar met stemmen geven.

- Link onderling in je artikel:  Heb je meerdere artikelen geschreven over een bepaald onderwerp, of komt er in een artikel een keywoord voor, waarover je ook nog een artikel hebt geschreven,
link dit dan onderling.  Een voorbeeldje vind je onderaan dit Evita artikel.  Let wel, wij aanvaarden geen uitgaande links, dit werkt hier dus enkel met artikelen die op deze site geplaatst zijn.

- Antwoord op relevante blogs:  Bij de meeste blogs kan je als je een antwoord geeft op een blog, ook een url invullen.  Vul daar je URL van je artikel dat relevant is aan die blogpost in.  Wees wel geen spammer, antwoorden als 'leuk geschreven' of 'goed gedaan' vind men niet leuk.  Respecteer de blogger en geef een uitgebreid antwoord dat iets toevoegd aan hun blog.

- Heb je zelf een blog, hyves : plaats dan een link naar je profiel.  Onder je profiel staan al je geschreven artikelen, en zo krijgen ze weeral aandacht.

- Forums: Ben je actief op bepaalde forums, plaats dan een link naar je profiel in je signature.

- Emails: Als je veel mailt, plaats dan net als op forums een link naar je profiel in het signature.

Zo, dat zou toch weer een deftige boost aan je artikelen kunnen betekenen.  Probeer het eens, uiteindelijk vraagt het allemaal niet zoveel werk.  Mijn ervaringen zijn hier positief mee.

Let altijd op dat je niet gaat spammen, respecteer andere sites ook.

Succes,