Als je in goud wil beleggen

0
1122
blog placeholder

Stel, je hebt wat centjes op overschot of je wil van je huidige beleggingen een hoger rendement dan je nu haalt. Wat is dan de beste manier om op een veilige wijze je zuurverdiende geld toch te laten renderen? Wie de markten een beetje volgt kent meteen de uitkomst: zoek een betrouwbare goudhandelaar en ga beleggen in goud.

Fysiek goud

Niets zo solide als fysiek goud. Goud in de vorm van goudmunten, goudbaren, gouden juwelen: het is tenminste een tastbare investering en niet zo virtueel als aandelen, fondsen en certificaten. Goud kan je letterlijk en figuurlijk strelen, je kunt er af en toe naar kijken en heerlijk wegdromen van gouden bergen…

Bezint eer gij begint

Oké, we gaan ervan uit dat je interesse hebt om in goud te beleggen, anders zou je deze tekst niet lezen. Dan zijn er wel een aantal vuistregels die je moet in acht nemen.

1.    Bepaal welk budget je aan je investering in goud wilt besteden.

Het is zaak realistisch te zijn en geen te zotte dingen te doen. Zeker als je geen ervaring met investeren hebt, is het nuttig om je tegen jezelf te beschermen en niet in je eigen vlees te snijden. Dat doet de Staat al genoeg…

2.    Maak gebruik van een budget dat je niet onmiddellijk nodig hebt.

Dit geldt uiteraard voor alle investeringen. Beleggen met centen die je in de heel nabije toekomst denkt te moeten gebruiken is zoveel als een hoop ellende op je hals halen.
Niet doen dus, bedwing je hebzucht en ga rationeel te werk. Je ‘instinct’ is in dit geval doorgaans een slechte raadgever.

3.    Doe grondig je huiswerk en neem geen impulsieve beslissingen.

Het is absoluut aan te beleven eerst gedurende minstens enkele weken grondig de goudprijs te bestuderen en eens voor de lol een belegging te doen zonder ze ook effectief uit te voeren. Met andere woorden, bereken je eventuele winst of verlies op pakweg een maand zou zijn.

4.    Heb geduld

Een tip van het allergrootste belang: heb geduld als je in goud belegt. Je zal sowieso snel merken dat de prijzen van dag tot dag snel kunnen fluctueren. Het heeft dus geen zin om in paniek te slaan wanneer de goudprijs op een dag ineens fel naar beneden gaat.
Tal van factoren kunnen en zullen een onmiddellijke invloed op de goudprijs hebben. Laat je hierdoor niet beïnvloeden en wacht tot het moment waarop de goudprijs het voor jou ideale niveau bereikt heeft om te kopen, en later ook om te verkopen.

5.    Tel uit je winst
Het goud is verkocht en je hebt je winst geïncasseerd?  Dan rest nu alleen nog van je centen te genieten…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here